Aktuelno

4. April 2007

ZAPISNIK

Prva sjednica univerzitetskog odbora Sindikata Univerziteta Crne Gore

Prisutni:
Despotovic A. Biotehnicki institut; Lutovac B, Elektrotehnicki fakultet; Zivkovic M. Fakultet dramskih umjetnosti; Mirkovic, Fakultet liovnih umjetnosti; Vitic A. Fakultet za turizam i hotelijerstvo; Samardzic B. Filozofski fakultet; Antic K. Institut za strane jezike; Zogovic V. Masinski fakultet; Vojinovic R. Medicinski fakultet; Radonjic D. Metalursko tehnoloski fakultet; Martinovic D. Muzicka akademija; S Vesna. Pravni fakultet; Pavicevic R. Prirodno matematicki fakultet; Radosevic M. Sluzba za odrzavanje objekata Univerziteta ; Rakovic Lj. Univerzitet Crne Gore – Rektorat; Rogac B. Univerzitetska biblioteka; predstavnik Fakulteta primijenjene fizioterapije; Lasica G. Centar informacionog sistema , Stamatovic S. Arhitektonski fakultet; Markovic Lj. Fakultet politickih nauka.

Odsutni:
Predstavnici Instituta za biologiju mora (najavili odsustvo) i Ekoniomskog fakulteta.

Sastanak je poceo u 11 casova.

Predlozeni dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa Izborne skupstine Sindikata Univerziteta Crne Gore.
2. Stambena problematika.
3. Izbori u Savezu Sindikata Crne Gore.
4. Pitanja i predlozi.
je prihvacen.

I – 1. Zapisnik sa Izborne skupstine Saveza Sindikata Univerziteta Crne Gore je prihvacen bez primjedbi.

II – 2. Prije konkretizovanja zakljucaka po ovom pitanju Predsjedavajuci je upoznao prisutne sa svim aktivnostima vodjenim u proteklom periodu a koje se ticu priprema za realizaciju ranijih zakljucaka o izgradnji stambenog objekta za rjesavanje stambenih potreba posebno administracije.
Poslije svih diskusija, misljenja i predloga datih na samoj sjednici i po ovom pitanju Univerzitetski odbor je donio sljedece zakljucke:

1. Da se raspise TENDER u toku aprila.
2. Izgradnja stanova ,, kljuc u ruke,,.
3. Da u finasiranju zgrade Univerzitet i zaposleni ucestvuju sa oko 6 miliona eura.
4. Da od izgradnjenih stanova za raspodjelu bude oko 250 jedinica prema utvrdjenoj tipologiji stanova.
5. Da u tendersku komisiju bude predstavnik sidnikata odnosno mr Vukasin Zogovic.
6. Da se zgrada izgradi do 2010.
7. Nadzor u izgradnji i pratece poslove obavlja Univerzitet.
8. Da se izvrsi korekcija Pravilnika o raspodjeli stanova na Univerzitetu Crne Gore za neakademsko osoblje prema predlozima sa ove sjednice i u interesu neakademskog osoblje.
9. Da se sve aktivnosti zavrse do aprila 2008.godine i da se tada raspise Konkurs o raspodjeli stanova.

Predsjedavajuci je jos jednom istakao ozbiljnost ove aktivnosti, njenu izvjesnost i obavezu da poslije svake zavrsene etape u rjesavanju ovog problema organizuje sastanke Univerzitetskog odbora na kojima ce redovna tema biti stambena problematika i aktivnosti u njenom rjesavanju.

III – 3. Poslije izlaganja predsjedavajuceg o ovoj tacci dnevnog reda, a s obzirom da je poznato da su u Savezu Sindikata Crne Gore prisutni problemi oko izbora, Univerzitetski odbor se saglasio da je neophodno izvršiti korjenite reforme u Savezu i jednoglasno donio odluku da se Sindikat Univerziteta Crne Gore aktivno uključi u realizaciji inicijative koordinacionog odbora za održavanje XIII Vanrednog kongresa Saveza sindikata Crne Gore sa ciljem da se Savez demokratizuje, decentralizuje i debirokratizuje i da predsjednik ovog odbora vodi sve aktivnosti vezane za njegovu organizaciju i odrzavanje.Sastanak je zavrsen u 15 casova.

Zapisnik sacinila
Branka Rogac

PREDSJEDNIK,
Mr Vukašin ZOGOVIĆ